"Sen, Sen Ol!" kampanyası, fikir içeriği zengin blogların ve web sitelerinin içeriklerinin çalınmasına karşı kurulmuş bir nevi "web kardeşliği" dir.

Günümüzde İnternetteki çeşitli blog siteleri aracılığıyla herkesin kişisel web sayfasını oluşturması kolay hale gelmiştir. Herkes, dilediği konuda yazarak özgür bir platformda düşüncelerini ve birikimlerini rahatça paylaşabilmekte, kimileri bu işi gönüllü olarak yapmakta, kimileriyse maddi kazanç sağlamaktadır.

Maddi kazanç olsun ya da olmasın, içeriklerini başka sitelerden ve blog sayfalarından izinsiz alarak sağlayan web ve blog sayfalarının artışı bizleri üzmektedir.

Amacımız, özgün fikir sahiplerinin yalnız olmadığını, fikir hırsızlığına karşı birlik olduğumuzu gösterebilmek. Burada kimseyi rencide etme amacında değiliz. Kötü örnekleri sergileyerek fikir hırsızlarının cesaretlenerek artmasını ve yayılmasını önlemek tek gayemizdir.

Sen, sen ol!
Özgün ol, çalma!

5 Şubat 2008 Salı

Mod34.com'dan İçerik Hırsızlığı

Arkadaşlık sitesi mod34'ün moda başlığı altında yer alan yazılardan bazıları, Fash-Inn Türkçe moda blog sitesinden link gösterilmeden alınmıştır.

Blog yazarı, 29 Ocak 2008 tarihinde, mod34'ün sözkonusu yazılarını ekleyen "admin" isimli kişiye mail yoluyla ulaşmış, yazıların kendisine ait olduğunu ve link vermeden yazıları yayınlamanın etik olmadığını belirtmiştir. Kendisine cevaben, birkaç gün içinde gerekenin yapılacağı belirtilmiştir.

Ancak bir haftadır değişen birşey yok. Fash-Inn'in yazıları noktasına virgülüne dokunmadan mod34 sitesinde yayınlanmakta, mod34 belki de bunun sayesinde para kazanmaktadır.

Gerekenin bir an önce yapılmasını umuyoruz.

1 yorum:

cankız.. dedi ki...

Sevgili dostum simge okadar haklısınki,insanlar artık tembelleşiyo.Üretkenlikten kaçıp başkalarının fikir ve düşünceleriyle bir yerlere gelip başarı kaznmak isteyenlerin sayısı gitgide artıyo..Bir nevi beyin korsanlığı..Bende bu slogana katılıyorum ve ÖZGÜN OLUN ÇALMAYIN diyorum..Çalışın sizinde olur diye eklemeden edemiyorum:)